J.W. MARİOTT ANKARA

JW Marriott, ABD’nin yanı sıra farklı 70 ülkede, 3 bin 500’ün üzerinde turizm yatırımına sahip, dünyanın önde gelen konaklama zinciri Marriott International’ın lüks otel markası... JW Marriott’ın Kuzey Amerika’da 21, Latin Amerika’da 8, Asya’da 16, Ortadoğu’da 4 yatırımı bulunuyor. JW Marriott Ankara ise Marriott’ın Avrupa’daki 4’üncü, Türkiye’deki ilk oteli. JW Marriott, Marriott International bünyesinde lüks segmente hitap eden bir marka.

JW Marriott Ankara Teknik Müdürü Serkan Uslu “Misafirlerimize ulaşılabilir lüksü sunuyoruz”

JW Marriott’ta ana hedefimiz misafirlerimize “ulaşılabilir lüksü” sunmak. Bu doğrultuda JW Marriott Ankara’da kalite ve lüksü harmanlayarak misafirlerimize, ihtiyaçlarının maksimum tatmin ve kalitede karşılandığı bir JW Marriott deneyimi yaşatıyoruz. 

 

Yıl2017
Proje YeriAnkara
Toplam İnşaat Alanı110.000 ²
Elektrik YüklenicisiSasel
Aydınlatma TasarımcısıDPA
Aydınlatma Kontrol SistemiHelvar
Uygulanan ÜrünlerAydınlatma Kontrol Sistemi
39.909535,32.807098,18

JW Marriott en başından beri en üst segmentte ve lüks sınıfında bir otel olması için tasarlandı. Diğer bir amacımız da Otel’in Ankara’nın sembol binalarından biri olmasıydı. Otel’in dış cephesinden aydınlatmasına kadar her nokta en ince ayrıntılarına kadar proje aşamasında değerlendirildi. Sonuç ise tam tasarladığımız gibi oldu. Ortaya Türkiye’deki birçok binadan farklı fiziksel bir yapı çıktı. Tüm detayların en ince ayrıntısına kadar düşünüldüğü binanın elektrik ve mekanik sistemleri de aynı özenle ele alındı. Otel’e görsel olarak baktığınızda da bu özenli çalışmayı fark ediyorsunuz. Proje kendini daha lobiden belli ediliyor. Otel’e girer girmez insanların çok alışık olmadığı bir görselliğe sahip, çok etkileyici bir lobi ile karşılaşıyorsunuz.

Proje esnasında farklı alanlardaki birçok danışmandan destek alındı. Örneğin, binanın tüm aydınlatmasının tasarımı ve danışmanlığı yurtdışında hizmet veren DPA Lighting tarafından yapıldı. Tüm elektronik ve mekanik sistemler ise Siemens, Alarko, Buderus ve Ciat gibi Türkiye’nin ileri seviyede bilgiye sahip kurum ve firmalarının danışmanlık hizmetleri ile hayata geçirildi.

Odalar hariç tüm alanlarda aydınlatma otomasyonu var.

Aydınlatma Otomasyonu hakkında:

Proje genelinde tüm genel mahaller ve kral dairesinde aydınlatma kontrolü, Helvar’ın Türkiye distribütörü Elekon tarafından sağlanan Imagine Sistemi tarafından yönetilmektedir. Peyzaj ve cephe aydınlatmada astronomik zaman kontrolü tercih edilerek, gün ışığından maksimum faydalanılmış ve enerji tasarrufu sağlanmıştır.

Otelin mimari tasarımı RMJM Mimarlık New York Ofisi tarafından, iç mimari tasarımı ise İngiltere’de yerleşik Frank Solano Associates tarafından gerçekleştirilmiştir. Tasarımın amacı, genişleyen ve önemi gittikçe artan bir iş şehrinin gelecekteki ihtiyaçları için iş odaklı bir otel yaratmak idi.

Otelin genelinde aydınlatma tasarımı, DPA Aydınlatma Danışmanlığı tarafından yapılmıştır. Kapsam; peyzaj, cephe, konuk yatak odaları, kat koridorları, toplantı ve balo salonları, jazz bar, gece kulübü, restoran, SPA ve geceleyin çarpıcı ve şaşırtıcı bir havaya bürünen etkileyici bir atriyum tarzı lobi dahil olmak üzere bir dizi özel alan içeren büyük bir girişim idi.

Proje genelinde tüm genel mahaller ve kral dairesinde Helvar’ın Türkiye distribütörü Elekon  tarafından sağlanan Imagine Aydınlatma Kontrol Sistemi tüm aydınlatma kontrolünü yönetmektedir.

Peyzaj ce cephe aydınlatmada astronomik zaman kontrolü tercih edilerek, gün ışığından maksimum faydalanarak enerji tasarrufu sağlamak hedeflenmiştir.

Giriş ve otelin cephesinin aydınlatması, DPA için projenin en zahmetli yönü idi. Binanın mimarisinin dikey özellikleri, özel olarak tasarlanmış taş yüzgeçlerin tepesinde gizlenen yukarıya dönük ışıklardan yayılan kalem şeklinde yumuşak beyaz ışık ışınları ile arttırılmış ve vurgulanmıştır. Bu ince aydınlatma etkisi, renkli ışıkla aydınlatılan ön cephedeki çeşitli yuvalar ile tezat oluşturmaktadır. Helvar DMX Sistemi ile kontrol edilen RGB LED ışığın bu kullanımı, girişteki kanopi üzerindeki daha kısa taş yüzgeçlerde daha küçük ölçekte tekrarlanmıştır.

Sistem tasarımı yapılırken aydınlatma tasarımcısı tarafından hazırlanan kontrol listeleri doğrultusunda kullanılan ışık kaynaklarına göre kontrol tipleri belirlenerek her pano bölgesi için DMX, DALI, DALI broadcast, DSI,1-10V, leading edge ve trailing edge dimmerlarin gösterildiği kontrol listeleri hazırlanarak elektrik müteahhidi ile uyum içinde çalışılmıştır. Proje genelinde bir aydınlatma kontrol sisteminde kullanılabilecek tüm kontrol tipleri ve arayüzler kullanılarak proje içerisinde mükemmel bir uyum sağlanmıştır.